за любовта

17. Силата на приемането: Големият кръг

0

„Мислех си за нова работа и точно в този момент отнякъде се появи интересно предложение.”

„Последното нещо, за което мислех, беше връзка, но отнякъде се появи един мъж, който се оказа бъдещият ми съпруг.”

„Исках да си купя нещо, което не можех да си позволя, и отнякъде получих чек за работа, която бях извършила като услуга.”

Казваме, че нещо се е появило отнякъде, когато това се случва по неочакван и изненадващ начин. Това е нашата връзка с Цялото – мястото, където всички и всичко е включено. Аз го наричам Голям кръг или Кръг на проявлението. Големият кръг представлява настоящето, където нещата се случват.

Моделът мъчително минало / фантастично бъдеще

Ако си мислите „Мразя зимата! Винаги се разболявам през зимата”, вие използвате спомени от миналото, когато сте били болни. Ако си мислите „Искам да е топло, искам да е лято” – тази мисъл е в бъдещето. Ако ви споходи спомен от миналото, свързан с неудобство, вие имате и съответна измислена представа за бъдещето – нещо приятно, което не би ви карало да страдате.

Когато пребиваваме в мъчителното минало или фантастичното бъдеще, ние сме извън настоящия момент. Мъчителното минало и фантастичното бъдеще са свързани помежду си, те действат като екип. В горния пример усещанията за студено и топло не са изпитани независимо от „Аз мразя” и „Аз обичам”, „Не искам” и „Искам”.

Когато пребивавате в мъчителното минало / фантастичното настояще, целта ви не може да се реализира. Фантазията е разтоварващ механизъм, директно свързан с миналите преживявания и ви привързва към настоящите условия.

Ето няколко примера:

• Целта на Памела да се омъжи за богат мъж, който да се грижи за нея, е директно свързана с работата й, която тя мразеше. Тази фантазия не само я караше да избира нездравословни връзки, но не й позволяваше да разреши истинския си проблем – работата си.
• Мечтата на Марлен да спечели от тотото бе директно свързана със страха поради недостатъчните й приходи. Този страх не само й пречи да задържи и малкото пари, които печели, но я отвлича от възможността да търси нови начини за изкарване на пари.
• Мечтата на Ричард да прави много пари с малко труд е свързана с настоящата му работа, където той работи извънредно и не изпитва удовлетворение. Тази фантазия го отвлича от възможността активно да търси по-удовлетворителна работа.

Моделът приятно минало / страшно бъдеще

Приятното минало е свързано със страшното бъдеще така, както мъчителното минало – с фантастичното бъдеще. При този модел ние си страхуваме, че бъдещето може да не е толкова добро, колкото миналото.

Ето няколко примера:

• Ан е отлична ученичка. Тя се притеснява, че няма да бъде толкова добра студентка.
• Марк е преждевременно развито дете. Като възрастен той се страхува как да поддържа чувството си за важност.
• Лаура израснала, чувайки непрекъснато, че е толкова красива и талантлива, че може да бъде филмова звезда. Като възрастна тя се притеснява от това, че вече не е в центъра на вниманието.

Големият кръг представлява настоящето. Той е еднакво далеч и от спомените за миналото, и от предвкусването на бъдещето. Той е точно тук и сега. Когато не извличаме нищо от миналото, не работи механизма на сравнението и контрастите. В примера за зимата, усещането за студено не е свързано с оценка – то просто е студено.

Как да влезе в големия кръг и да го използваме за постигане на нашите цели? Квантовата теория предлага обяснението за локализираното и нелокализираното пространство, за частиците и вълните. Локализираното пространство е пространството, където сте сега, а нелокализираното пространство е всичко останало.

Цялата енергия и информация са в Големия кръг, но се изисква от наблюдателя да материализира специфична енергия или информация. Големият кръг функционира извън времето и пространството – той е настоящето. Идеите и информацията циркулират в Големия кръг – те не го напускат, не изчезват, те винаги съществуват като енергийни вълни. И се материализират, когато някой отправи вниманието си към тях. Когато вниманието се разконцентрира, те отново се превръщат в енергийни вълни.

Материализирайте своята цел

Как можете да материализирате своята цел? Всичко съществува в Големия кръг. Вашата цел изисква наблюдател, която да я доведе до материализация. Преди това тя е просто енергия, комбинация от информация, потенциал и възможност. С други думи, целта ви се свързва с вас, когато вие влезете във връзка с нея. Или вашата цел материализира вас? Условие за материализирането на вашата цел е влизането в Големия кръг.

Възприемчивостта е състояние на настоящето и Големият кръг представлява настоящето. Следователно, колкото повече време прекарате в приемане, толкова по-бързо ще се материализират вашите мечти, желания и цели.

Няколко упражнения ще ви помогнат да влезете в Големия кръг:

• Приемайте комплиментите
• Водете дневник на благодарността
• Бъдете духовно открити
• Преживявайте възприемчивите състояния
• Не се оплаквайте

„The Power of Receiving“, Amanda Owen
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.