за любовта

Идеалното тяло… е твоето тяло

0

Направете си един експеримент. Вземете което и да е женско списание и разгледайте жените в него. Разгледайте моделите, особено тези в рекламите. Бързо ще забележите приликата между тези жени: повечето от тях са млади, красиви, високи и много слаби. Къде е проблемът? Че тази форма на тялото не е нормална.

Да се върнем към реалността за момент. Средният модел е висок около 1.78 м, тежи около 52 килограма и има размер 4 (европейски размер 34). Средната американка е висока 1.63 м, тежи 74 килограма и носи размер 14 (европейски размер 44). Всъщност, повече от половината жени в страната носят размер 14 или по-голям. Въпреки това, повечето от дрехите, които ще откриете в магазините, са предназначени за високи и слаби модели. Повечето жени дори не могат да изглеждат добре в тези дрехи.

Днес повечето модни списания дори не правят опит да вземат предвид различните типове тела, когато дават модни съвети, и използват неясни съвети за това как жените да изглеждат по-високи и по-слаби.

Аз превърнах модата в наука. Започнах с антропометрията. Антропометрията е наука за размерите и пропорциите на човешкото тяло. Тя се основава на статистически данни за вариациите в размерите на човешкото тяло в популацията, които имат важно значение в модната индустрия. Антропометрични проучвания доказаха наличието на много различни форми на човешкото тяло. Аз използвах тази информация, за да създам фундаментална модна формула, която е валидна за всеки вид тяло.

Резултатът? Мога да придам красив вид на жената, независимо от формата на тялото й и размера. Дори и най-големите звезди смятат, че имат големи проблеми. Не e чудно защо.

Върху жените се оказва огромно напрежение да бъдат млади, слаби и красиви. Всъщност, едно проучване върху възприятието за красота показа, че ако сте заобиколени от красиви хора, можете да се почувствате доста нещастни от физическия си вид. И при наличието на толкова много млади, красиви, високи и слаби модели и актриси по телевизията и списанията е много лесно да започнете да подценявате себе си.

Но не се оставяйте да бъдете заблудени. Всички тези приказно красиви жени изглеждат така с помощта на голям брой трикове: ярка светлина, професионален грим, специални дрехи, допълнителна дигитална обработка на филмите и фотографиите. Звездите притежават и собствен стилист, който им казва какво трябва или не трябва да носят, за да изглеждат по най-добрия начин.
Вие не разполагате с тези екстри, но имате на разположение вълшебната формула, която може да подобри значително начина, по който изглеждате:

1. Обличайте се така, че да балансирате тялото си
2. Научете се да прикривате недостатъците си и да подсилвате предимствата си

По този начин вашата фигура ще изглежда красива и пропорционална и правилните места ще привличат вниманието.

Брадли Бейоу, моден дизайнер,
работил за Опра Уинфри, Кристин Дейвис, Барбара Стрейзънд, Ева  Мендес, Мена Сувари, Дона Съмър, Синтия Никсън, Марая Кери, Пола Абдул, Серена Уилямс, Джина Дейвис

Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.