за любовта

Какво искат жените?

0

Преди време имах обожател. Различен от всички други мъже, с които съм имала някакви отношения преди и след него. Разликата беше в начина, по който аз усещах себе си, когато бях с този мъж. Усещах се като жена.

Преди да познавам този мъж, смятах, че хората имат изграден характер, че реагират според своя характер. Че са закачливи или сериозни, отворени или дистанцирани, флиртуващи или консервативни. Вероятно част от характера ни или семейните ни навици определят избора ни на партньори, които са подобни помежду си – и с затова винаги се чувстваме по подобен начин.

Преди да срещна този мъж, можех да определя отношенията си с мъжете преди него като нормални. Днес, след него, ги определям като унисекс.

Усещане за мъж

Този мъж не беше нещо особено и изключително. Нито особено красив, нито особено умен, нито особено богат. Но имаше излъчване на мъж. И аз, която винаги съм се държала умерено и „нормално“ с мъжете в живота си, с него можех да се държа по-свободно, по-женствено, по-закачливо. С него можех да флиртувам, да се закачам, да го дразня дори. За разлика от всички останали, той не се чувстваше застрашен от моята сила и от моята женственост – напротив, това му харесваше. Не стоеше респектиран, а непрекъснато се опитваше да ме прегърне и да ме целуне. Не криеше чувствата, а ги споделяше. И ме гледаше с обожание. Усещах, че всеки момент, който прекарваше с мен, за него беше истинско удоволствие. Затова с него се чувствах спокойно и можех да бъда себе си. Не се чудех какво да кажа или да не кажа, за да не го притесня. Не се чудех как да му кажа не – той приемаше моето не със същото спокойствие, с което приемаше и моита да. Със сигурност неговата професия беше допринесла за развитието на характера му, той беше военен. Човек, докоснал се до смъртта и оцелял. Човек, способен да оцелее в реална ситуация. С него се чувствах сигурна – знаех, че ако нещо се случи, той може да реагира адекватно. Знаех, че е малко вероятно такова нещо да се случи, но усещането беше много приятно и непознато за мен до този момент.

Всички мъже в моя живот – и в семейството ми, и в моята среда, приятелите ми, любимите ми мъже, са били по-скоро интелектуални. Умни, способни, но… с различно излъчване. Както бих казала днес – почти унисекс.

Какво искат жените?

Жените искат да се чувстват жени. Жените искат да се чувстват по начина, по който аз се чувствах с този мъж – обичани, желани, уважавани, защитени. Любовта и проявата на чувства не накърнява мъжеството на мъжа, ако той го притежава. Много мъже смятат, че трябва да се държат грубо с жените, за да бъдат възприемани като мъжествени. Всъщност между двете неща няма никаква връзка – един мъж може да е груб и пак да създава унисекс усещане в жената; а може да е нежен и мъжествен.

Ако жената трябва да избира между мъжествен мъж и унисекс-мъж, тя винаги ще избере мъжеството. Дори ако то е в комбинация с качествата, които тя иначе не харесва – като грубост и неуважение. Защото когато избираме сексуален партньор, сексуалното излъчване е по-важно от много други фактори. Това е причината жените да харесват лоши момчета – те харесват тяхната сексуалност; биха предпочили тя да е в комбинация с любов, уважение, интимност, но дори да не е така, те ще предпочетат сексуалността в комбинация с лошите качества, отколкото унисекс-излъчване в комбинация със страхотни качества. И мъжете лесно ще разберат това, защото когато търсят сексуална партньорка, те го правят по същия принцип – винаги ще предпочетат красива и сексапилна жена, жена, която ги кара да се чувстват мъже, дори когато има ужасен характер, пред мила, вярна, любяща жена, която не ги привлича сексуално.

Това, което жените винаги ще търсят в мъжете, е силен характер. Умението на мъжете да се справят в живота. Жените винаги ще ценят отговорните и сериозните мъже, на които да могат да се доверят – кой обича да бъде лъган? Жените винаги ще ценят моногамните мъже – а моногамията е лесна, когато мъжът обича своята жена. Затова жените търсят любов – когато имат любовта на един мъж, те имат вниманието му, верността му, лоялността му, разбирането му. Жените винаги ще ценят умението на мъжа да общува, да разбира фините знаци – кога да спре и кога да продължи. Да усеща и да уважава границите им. Да не стигат до крайности – нито крайно налагане, нито крайно подчинение. Жените, както и мъжете, искат да имат равностоен партньор в живота. Някой, който да могат да уважават заради качествата, които притежава. Жените винаги ще харесват герои с нежни сърца.

Това, което жените търсят в мъжа до себе си, е подкрепа, сила и лоялност и това е свързано с биологичната им роля – раждането и отглеждането на деца.  Жените просто искат да следват природата си и търсят мъже, които също следват природата си, а природата се грижи основно за бъдещето – за децата.

Жените просто искат да бъдат жени.

Модерният мъж

И накрая модата. В момента модата налага тенденции, които пак бих нарекла унисекс. Мъжката мода днес заличава разликите между мъжете и жените, елиминира вторичните полови белези на мъжа. Много жени намират епилирането за хигиенично и привлекателно. Някои наистина вярват, че е така. Някои жени съзнателно избират такива партньори. В някой момент от живота си тези жени обаче срещат мъж, който въздейства върху техните инстинкти – и тогава не разбират защо имат до себе си идеалния мъж (чист, епилиран, спретнат, с маникюр), а са луди по космат и първичен мъж, който дори не харесват. Нашите инстинкти винаги проработват, когато срещнем подходящ партньор. Това е и една от основните причини и мъжете, и жените да изневеряват.

Пред съвременните жени стои труден избор – да бъдем женствени и сексуално привлекателни или независими и унисекс. Пред съвременните мъже стои същият избор – да бъдат естествени и мъжествени или да бъдат модерни и унисекс.

Ако изберете природа си, няма да сте модерни, но ще имате добър интимен живот. Ако изберете модата, ще сте модерни, но ще сте унисекс и ще се чудите „къде изчезнаха истинските мъже“ и „къде изчезнаха истинските жени“.

И всичко, което правите в живота си, ще офомя вашето (а)сексуално излъчване. Ако сте мъж, но не поемате рискове в живота си, ще изградите мек и чувствителен характер, който няма да впечатли много жени. Ако сте жена и поемате рискове в живота си, ще изградите твърд и суров характер, който ще събуди уважението на мъжете около вас, но толкова. Дори някой мъж да се опита да преодолее вашия характер, може и да не успее. А ако жената не усети равностоен партньор, тя не може да изпита и сексуално привличане. По същата причина и мъжете губят сексуален интерес – прекаленото доминиране или самопотискане на жената отблъсква мъжа.

И накрая съвет към мъжете: Колкото и да е силна една жена, колкото и способна да е, дори да може да се погрижи за всичко в живота си (а повечето жени могат), тя винаги ще приеме с радост вашата грижа.

Основен проблем на българските мъже е страхът да не бъдат използвани и да не се покажат слаби, демонстрирайки чувства. А именно проявата на грижа показва на жената доколко сериозни са намеренията на мъжа. Много мъже нарочно избягват да проявяват грижа и внимание към жените, за да „проверят чувствата им“. Представете си, мили мъже, че жената избягва да ви прегърне, да ви целуне, да прави секс с вас, за да провери дали сте с нея само заради секса или я обичате. Как една жена ще събуди чувства във вас, ако се държи на дистанция и отказва интимност? По същия начин вие, пазейки се да не бъдете използвани, не успявате да събудите чувствата в жената. Тя не успява да се почувства желана и значима, а той й пречи да се влюби и в крайна сметка я отблъсква.

Една жена може да бъде силна – да бъде отговорна, сериозна, принципна, и да бъде женствена и нежна в същото време. Един мъж може да бъде любящ и нежен – и да бъде силен и мъжествен есновременно с това. Женствеността и мъжествеността са състояния на духа, а не начин на обличане или поведение.

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.